18
okt.

Lelki zarándokút Önmagunkhoz

A Magyar Zarándokút Egyesület megtisztelő felkérésének eleget téve, 2018. október 18-án csütörtökön 18 órától minden kedves érdeklődőt szeretettel várok

“Lelki zarándokút önmagunkhoz” 

című előadásomra, amely Budapesten, az Összefogás Újbudáért Egyesület helyiségében (XI. Fehérvári u. 88/C.) kerül megtartásra. Az előadás díjmentesen látogatható.

Egy kis ízelítő az előadás témájából:
Van aki zarándokútra indul, van aki pszichoterápiába kezd. A forma más, de a cél mégis hasonló: önmagukat kereső, önmagukat vagy a világ működését jobban érteni, megismerni vágyó emberekről van szó, akikben felébred az elindulás, a fejlődés vagy a változtatás igénye. Miért érdemes – így vagy úgy – de önmagunk megismerésén fáradozni?

Ha jobban megértjük magunkat, jobban megértjük egymást és a világ működését is. Empatikusabbak leszünk és tudatosabban tudunk reagálni helyzetekre. Egyszóval: jobban el tudjuk helyezni magukat a világban. Ez pedig biztonságérzetet, harmóniát, lelki békét fog eredményezni.

Amikor önmagamban bízok, akkor abba a személybe helyezem a bizodalmamat, aki az engem érintő helyzetekre reagál, aki a körülöttem lévő személyeket megválogatja, tehát aki az életemről döntéseket hoz – másoktól függetlenül. Így könnyen belátható, hogy az egyik legfontosabb és legértékesebb képesség, aminek a fejlesztésén érdemes fáradoznunk az az önbizalom és az önszeretet

A Magyar Zarándokút Egyesület meghívója ide kattintva érhető el:
http://magyarzarandokut.hu/meghivo-benes-andrea-eloadas-2018